Zelfreflectie me-scan

Wat herken ik uit de me-scan in mezelf.                                                                                         Ik herken uit de Me-scan dat ik mensgericht en zakelijk ben. Dit is doordat ik me goed kan inleven hoe mensen denken, dit is een erg belangrijk aspect wil je bijvoorbeeld een goed sales gesprek kunnen voeren. Deze kwaliteit gaat mij denk ik erg ver brengen in de zakelijke wereld.

Ik heb het vermogen om mensen ergens bij te betrekken. Dit heb ik vooral aangeleerd vanuit vroeger, bij ons in het gezin was het belangrijk dat iedereen zichzelf thuis voelde bij ons en gastvrijheid stond bij ons erg hoog in het vaandel. Ook voel ik altijd goed aan wanneer mensen mijn hulp ergens bij nodig hebben. Ik heb al vaker meegemaakt dat ik aan mensen kan aflezen hoe het met ze gaat, dit kan een kwaliteit zijn maar ook een valkuil. Dit is een kwaliteit wanneer mensen je hulp nodig hebben of wanneer jij die mensen ergens over kan benaderen wanneer ze er zelf niet over durven te praten. Het is een valkuil omdat ik altijd zie wanneer er iets is of als ze bijvoorbeeld jou irritant vinden of een geheim hebben die ik eigenlijk niet hoef te weten.

Ik kan me makkelijk openstellen naar andere toe en door deze eigenschap kan ik makkelijk doelen behalen. Ook deze eigenschap lijkt heel erg op de eigenschappen die ik hierboven heb beschreven. Ik vind het belangrijk dat ik alles kan delen met mensen, ook om zo het vertrouwen van mensen te winnen zodat ik voor die mensen een vertrouwenspersoon kan zijn.

Ook herken ik me in een negatievere uitslag uit de me-scan namelijk, dat ik niet erg toekomstgericht ben. Ik twijfel vaak over of ik de dingen die ik doe wel leuk vind en of ze wel bij me passen, dit is erg lastig als je bijvoorbeeld dingen vooruit wil plannen zoals studies die je later nog wil gaan volgen of stage lopen bij een bedrijf waar je later misschien zou willen werken. Ook als iemand aan mij nu vraagt hoe ik mijn toekomst voor me zie, dan zou ik dat echt niet weten.

Wat herken ik niet uit de me-scan in mezelf.
Wat ik niet in mezelf herken is dat ik volgens de me-scan niet multicultureel ben. Aangezien ik makkelijk ben in de omgang met mensen en erg sociaal ben. Ook ben ik erg multicultureel opgevoed, ik sta er voor open om nieuwe culturen te ontdekken en me aan te passen aan andere culturen. Afgelopen zomer ben ik naar Namibië geweest dit was een erg mooie ervaring en door mijn bezoek aan dat land het ik veel respect gekregen voor de Namibische culturen.

Twee talenten die ik verder wil ontwikkelen.                                                                                Plannen en organiseren is een eigenschap die ik nog graag wil ontwikkelen aangezien ik
daar nog niet heel goed in ben. Dit is ook een van de ontwikkelpunten die ik heb beschreven in mijn POP. Ik heb hier dan ook een Workshop over gevolgd en sindsdien gaat het plannen en organiseren al een stuk beter dan eerst. Al moet ik wel toegeven dat het door de corona periode weer een beetje achteruit is gegaan. Hier hoop ik in de toekomst dan ook nog meer stappen in te kunnen zetten.

Een tweede talent die ik graag nog verder wil ontwikkelen is toekomstgerichtheid. Ik moet meer toekomstgericht te werk gaan aangezien ik dat nu niet doe. Ik denk dat het ook beter voor mijn motivatie is als ik weet waarom en waarvoor ik iets aan het doen ben.

Welk ontwikkelpunt ga ik nader bekijken?                                                                                   Het ontwikkelpunt dat ik nader wil bekijken en graag wil verbeteren is het ontwikkelpunt toekomstgerichtheid. In de komende maanden wil ik me meer gaan verdiepen in mijn toekomst, wat wil ik gaan doen, wat zijn nog dingen die ik gedaan wil hebben in mijn leven en hoe wil ik dit allemaal gaan bereiken. Ik hoop dat ik door deze vragen te beantwoorden een beter beeld van mijn toekomst ga krijgen, zodat ik ook weer de volledige motivatie voor het behalen van mijn studie terug krijg.

Share!