Workshop Plannen Ik heb gekozen voor de workshop plannen, omdat ik op het gebied van plannen nog veel winst kan boeken. Met deze cursus heb ik geleerd hoe je moet beginnen en wanneer je moet beginnen met het maken van een planning. Daarnaast heb ik geleerd dat het heel handig is om kleurtjes te gebruiken in de planning om zo makkelijk te onderscheiden welke dingen bij elkaar horen. Ik heb hier veel aan gehad en ik ga mijn planningen vanaf dit moment op deze manier maken.

Nu 1.5 jaar later kan ik wel zeggen dat ik vooral huiswerk gerelateerd veel aan deze workshop heb gehad, ik ben beter gaan plannen om zo minder in de stress te komen over het huiswerk dat we opkregen. Normaal maakte ik veel pas op het allerlaatste moment, dit is door het plannen beter geworden en het resulteert dan ook in betere cijfers.

De workshop SAP in one day heb ik een aantal weken geleden op Fontys rachelsmolen gevolgd. Ik vond dit een hele leerzame ervaring, aangezien we via een format een eigen bedrijf moesten leiden. In een groep van 4 personen moest je ervoor zorgen dat je 60 dagen lang een bedrijf succesvol ging runnen en zoveel mogelijk winst te genereren. Er waren vier verschillende rollen een sales director, marketing director, buyer en planner. Ik had de rol van de buyer, hier heb ik veel geleerd over het inkoop proces van een bedrijf. Ook heb ik af en toe meegekeken met de rollen van mijn groepsgenoten. Ik vond dit een erg leuke en vooral ook leerzame ervaring om je in een soort van game met andere groepen te meten en zo te laten zien welke ervaringen jij op hebt gedaan tijdens de lessen. Aan het einde van de dag kwam er ook een winnaar uit en dat is uiteindelijk mijn groep geworden, hier ben ik erg trots op.

Share!