Blog 1 over het voorstellen van de ‘levels’

Wat is er nieuw?

Met OerVitaliteit willen we een brede groep mensen bereiken die de stap willen zetten naar gezond oud worden. We bieden daarin ondersteuning op elk niveau. Ons doel is door bewustwording OerVitaliteit terug te brengen in het moderne leven. Een vitaal persoon heeft de gezondheid, kracht, wil en het vermogen om op een positieve manier zijn leven in te richten.

Level 1: OerVoeding. Je weet dat je voeding echt wel wat gezonder kan, maar hoe doe je dat dan? Wij geven een steuntje in de rug!

Level 2: OerLeven. Mijn voedingspatroon heb ik aardig onder controle en daardoor ben ik me zeker beter gaan voelen, maar er mist nog iets, ooit had ik meer energie. Wat kan ik nog meer doen?

Level 3: OerActief. Je gezondheid heeft een krachtige oppepper nodig, of misschien wel gewoon een APKtje zodat je gezond verder kunt. Met deze praktische week, geef je je lichaam een OER boost.

Level 4: OerVerdieping. De kennis over gezondheid is onuitputtelijk, voortdurend in beweging en mega interessant. Heb je honger naar meer? Dat kan, ga met ons de diepte in!

Blog 2 voor meer info over bioritme

Bioritme beïnvloed virusvermeerdering

Een van de belangrijkste gevolgen van een natuurlijk dag/nacht ritmeverstoring is het toegenomen risico op ziekte. Het is namelijk zo dat wanneer we onze slaap en hersteltijd verstoren, we daarmee ook de regulatie van hormonen, enzymen en stoffen van ons afweersysteem verstoren. De mogelijkheid van een virus om zich te vermeerderen is een van de belangrijke consequenties van bioritmeverstoring.

Helaas is het zo dat we in ons moderne leven vaak niets anders doen dan ons natuurlijke ritme uit balans trekken. Ik hoor je nu denken:

· Hoezo dan?

· Hoe weet ik of mijn Bioritme verstoord is?

· Waaraan kan ik dat merken?

· En… wat kan ik eraan doen?

Hoe weet je of je bioritme verstoord is?

Een bioritmeverstoring herken je aan een of meer van de volgende kenmerken: Je valt lastig in slaap gaat en wordt vaak meerder keren per nacht wakker, je staat moe op terwijl je mogelijk toch voldoende uren gemaakt hebt en misschien heb je wel dat verkwikkende kopje koffie nodig om de dag te kunnen starten. Het gevolg is vaak vermoeidheid en verminderde (werk)prestaties. De belangrijkste veroorzaker van een verstoord bioritme is vaak een disbalans tussen; stress/ontspanning, licht en duister, warm en koud en verstoorde voedselinname.

Maar hoe werkt dit dan nu in lichaam?

Ons lichaam produceert een aantal hormonen met een directe invloed op ons bioritme. Het gaat om de hormonen Cortisol, Melatonine, Ghreline, Insuline en Leptine. Deze hormonen raken uit balans wanneer we niet meer leven volgende de wetten van ons ontwerp. Het gevolg van verstoring van deze hormonen zorgt voor onder andere, slechter herstel van erfelijk materiaal, een grotere inname van voedsel en meer trek in ongezond voedsel. Op de lange termijn zorgt dit voor een vergroot risico op overgewicht en obesitas. Deze hormoon disbalans leidt tevens tot een verstoorde darmbacterie flora, met als gevolg lekkende darm en laaggradige ontstekingen en overgewicht en dus een verzwakking van het Immuunsysteem.

Wat kun je doen om je bioritme weer optimaal te laten functioneren?

Er is behoorlijk veel onderzoek gedaan naar verstoring van bioritme en de gevolgen hiervan. Gelukkig is er inmiddels ook veel wetenschappelijk informatie over hoe we dit bioritme weer kunnen herstellen.

In het 10 weken stappen plan van OerLeven komt herstel van bioritme uitgebreid aan bod. We gaan hier dieper op de materie in en geven je tips en tools om hiermee aan de slag te gaan. Ook tijdens onze OerActief weken gaan we verder in op de complexe werking van het Bioritme en het herstel ervan. Je zult in deze week zelf gaan ervaren hoe we het Bioritme herstellen en wat dit doet voor je gezondheid of eigenlijk je OerVitaliteit.

Blog 3 over bruine en witte vetten

Wat hebben Batokines, Overgewicht en Kou met elkaar te maken?

“Voor nog geen goud ga ik in het ijs bad zitten”, een veel gehoorde opmerking van onze cliënten. Dit is zeker ook de gedachte die wij hadden toen wij hier voor het eerst mee geconfronteerd werden. “Hoezo is koud douchen goed voor je lichaam? En een duik in natuurwater in de winter gezond?”

Voor een goed antwoord hierop heb je eerst wat kennis nodig over VET.

VETweefsel is een orgaan

Vet wordt altijd geassocieerd met “ongezond”. Maar is dat wel waar?

Al sinds eind vorige eeuw weten we dat wit vet meer is dan alleen opslag van een noodvoorraad. Dus de opslag van overtollige voeding.

Het is ook de producent van hormonen oa leptine en oestrogeen.

Sinds kort weten we echter dat er nog een vetsoort aanwezig is in ons lichaam en dat is bruin van kleur. Vandaar dat we spreken over bruin en wit vet. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid aanwezige energiefabriekjes in de vetcel, de mitochondriën.

Bruin vet produceert een belangrijke gezondheidsbevorderend eiwit, Batokine genaamd.

Vet heeft dus een duidelijke functie en kan daarom gezien worden als een orgaan van ons lichaam.

De belangrijkste verschillen tussen wit en bruin vet

Wit vet:

-is opslag van energie in de vorm van triglyceriden en dient als noodreservoir. Ook bij slanke mensen, maar zit bij hen meestal rond organen en minder aan de buitenkant.

-bevat een hele grote vetbol en weinig mitochondriën.

-heeft invloed op de productie van leptine, adiponectine en cytokines (immuuncomponenten)

Maakt ATP, het energie molecuul van het lichaam.

Door te veel voeding (te veel calorieën), verkeerde voeding (industrieel bewerkte voeding), eenzijdige voeding, te vaak voeding, te weinig beweging en te lage vezel inname, ontstaat er een energieoverschot, dit wordt opgeslagen als wit vet.Helaas hebben witte vetcellen een structuur die maakt dat dit weefsel minder goed doorbloed is, waardoor het een hoge ontstekingsgevoeligheid heeft.

Een overmaat aan wit vet kan leiden tot klachten zoals:

-moeheid

-overgewicht

-spierzwakte

-koude

-honger

Bruin vet

Met bruin vet word je geboren, baby’s beschikken over een geruime hoeveelheid bruin vet.

Bruin vet:

-heeft een groot aantal mitochondriën en kleine bolletjes vet in de cel

-reguleert de temperatuur van het lichaam

-is een lokale producent van het schildklierhormoon T3

-maakt Batokines

-beschermt je tegen overgewicht,

-reguleert de bloedsuiker en insuline

-stabiliseert de energiebalans

-remt ontstekingen

-Maakt warmte 

Gevolgen van te veel wit vet en te weinig bruin vet

Te veel wit:

-Vitamine D3 en vitamine K2 worden opgeslagen in wit vet, daardoor ontstaat er een tekort in rest van lichaam

-problemen op niveau van de lever door vervetting, zoals bloedstollingsproblemen en insuline resistentie

-hoge bloeddruk

-Laaggradige ontstekingen

Te weinig bruin

-te weinig warmteproductie, vooral in de nacht

-te weinig totaal energie verbruik

-Diabetes type 2

-afwijkende cholesterolwaarden in het bloed

-leververvetting

blog 4 over motivatie voor keuze bedrijf, posts en blogs.

Ik heb voor dit bedrijf gekozen omdat dit een opkomend bedrijf van mijn moeder is, dit is een nieuw deel in haar bedrijf wat op dit moment gelanceerd wordt. Ook vind ik dat dit bedrijf belangrijk is voor de samenleving. Oervitaliteit staat voor het gezonder maken van het menselijk lichaam doormiddel van een 10-weeks programma tot een intensieve week met verblijf waarin alle aspecten van het verbeteren van het lichaam aanbod komen. Ik heb in mijn posts de levels uitgewerkt. Dit zijn: (Bioritme), Oerverdieping, Oeractief, Oerleven en Oervoeding. In mijn eerste blog stel ik de levels voor aan de lezer. In mijn tweede blog geef ik de lezers meer info over het Bioritme. In mijn derde blog vertel ik iets over bruine en witte vetten en in mijn 4de blog leg ik jullie uit wat ik allemaal in mijn blogs heb beschreven en waar mijn posts over gaan.

Screenshot Instagram:

5 influencers en waarom

Als eerste een bekende YouTuber die online workouts geeft. Dit is dan ‘Yoga with Andrien’. Zij maakt veel yoga video’s en ik denk dat dit zeker bij dit bedrijf past. Voor de ontspanning of voor de gesprekken die gevoerd worden op een OerACtief week. Daar ga je vanalles doen en kan het heel erg veel in een keer zijn. Dit zorgt dan voor een beetje ontspanning. Omdat ze niet uit Nederland komt zou ik haar management mailen.

Ook een andere YouTubester is Pamela Rief. Ook zij is niet Nederlands dus zou ik ook haar management en haar zelf een duidelijke mail sturen. Zij is een hele bekende sportster in de online wereld. Ook omdat je nu met het corona virus niet veel kan, kun je altijd thuis nog mee doen met haar lessen. Het zijn vaak workouts van 10 minuten en dat past erg bij dit bedrijf omdat zij ook een level ‘OerActief’ hebben waarin er veel gesport wordt. Ze hebben wat aan elkaar omdat Pamela nog meer mensen helpt en zo weer een groter en misschien net wat ander bereik krijgt. OerVitaliteit laat zo zien erg actief te zijn en laat zien dat iedereen altijd kan bewegen.

Een bekende lezer die info kan geven over de verdieping van OerVitaliteit en het leven daar om heen. Dit is Prof. dr. Erik Scherder. Hij weet alles van hersenen en wat daarbinnen gebeurt. Ik denk dat dit heel erg interessant is voor de mensen die bij OerVitaliteit zitten. Zij zijn ook heel benieuwd en willen veel weten over hoe en wat. Hij heeft weer wat extra lessen en OerVitaliteit een leuke, slimme gast spreker. Hij is makkelijk benaderbaar en komt vaak bij verschillende programma’s projecten uitleg geven. Ik zou hem bellen en mailen want ik denk dat hij al gauw genoeg reageerd.

Om nog meer over de voeding te weten zou ik Miljuschka Witzenhausen kiezen. Ze is Nederlands en bekend genoeg om een management te hebben waar ik dan ook een mail naar zou sturen. De laatste tijd komt zij veel op televisie met haar lichaam en haar gerechten. Ze heeft ook een programma waarin ze gezonde gerechten kookt. Niet perse om het afvallen maar er zitten wel super veel goede stoffen in en daar kunnen de leden van OerVitaliteit dan weer van leren. Ook omdat de mensen die nieuw zijn bij OerVitaliteit daarmee starten is dit een leuke en ook een niet te moeilijke start om iets over te leren.

Floortje Dessing is ook een goede optie. Zij is natuurlijk bekend van het programma 3 Op Reis en Floortje naar het einde van de wereld. Ik zou haar opbellen of bij haar langs gaan. Ze lijkt me wel een persoon die daar voor open staat. Wanneer dit toch niet lukt zou ik haar ook een appje sturen. Zij heeft dus ook al erg veel kennis van de wereld. Maar ook hoe het in andere landen gaat met eten, leven en bewegen. Ze moet ooit ook helemaal terug naar het verleden hoe ze daar leefden en dat is heel interessant voor OerVitaliteit. Dat is ook waar het een beetje voor staat en om dan met iemand te spreken wie misschien wel een voorbeeld voor je is, is denk ik heel erg leuk.

Gemaakte posts + stories

Ik heb eerst gekozen om de nieuwe ‘levels’ voor te stellen.

Share!